ADIYAMAN / GERGER - Gölyurt İmam Hatip Ortaokulu

Gölyurt İmam Hatip Ortaokulu

GÖLYURT KÖYÜ GÖLYURT KÜME EVLERİ NO 90 GERGER / ADIYAMAN
Vizyon
Türkiye ve insanlarımızın geleceği için eğitimli ve eğitime önem veren,laik demokratik ve hukuk devleti ilkelerine inanan,vatanına milletine faydalı evrensel insan haklarına saygılı nesiller yetiştirmektir.
Misyon
Ülkemizin anayasası ve kanunları ışığında,bölgemizde çağdaş ve modern eğitim sağlamak;bu eğitimi toplumun tüm bireylerine eşitlik ilkesine bağlı kalarak sunmak,Atatürk ilke ve inkılaplarına,demokrasiye özde bağlı,insan haklarına saygılı,ben değil biz diyebilen,ileriyi hedefleyen ve vatanına milletine bağlı bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Zaman içerisinde Anadolu Öğretmen Lisesi,Anadolu Lisesi ve sınavla öğrenci alan liselere öğrenci göndermiştir.Çeşitli yarışmalarda dereceler almıştır.
Öğretim Şekli :tam gün
kalorifer
Ulaşım
Köy ile ilçe arası çalışan 3 adet minibüs ile sağlanmaktadır.Ayrıca hususi araçlarla sağlanmaktadır.İlçe ile köy arası yaklaşık bir saat sürmektedir.Öğretmenlerimiz gidiş-geliş yapamamakta tamamı lojmanlarda kalmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yaklaşık 2000 nüfusa sahip bir bucak merkezidir.Kendisine bağlı 11 mezra bulunmaktadır.Köyde çok sayıda bakkal ve market,fırın,kasap,marangoz,demirci,erkek kuaförü,tuhafiyeci,değirmen,2 adet kahvehane,internet cafe ayrıca kur´an kursu,sağlık ocağı,jandarma karakolu bulunmaktadır.Köy dağlık yapıda olup kışları sert ve kar yağışlı geçmektedir.Köy halkı ZAZA´dır.Tarım ve hayvancılık ile geçim sağlanmaktadır.Köyümüz Malatya,Diyarbakır, Elazığ illeriyle sınırdır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezine 135 km,İlçe merkezine 35 km uzaklıktadır.İlçeye giden yol çok virajlı olduğundan süre olarak uzun sürmektedir.
tübitak 4006,edep projesi,e twining